Test situational

Următorul test îți va pune în evidență abilitățile pentru munca de spion.
Îți propunem un joc de rol unde atenția, concentrarea și logica te vor ajuta să îndeplinești o misiune de spionaj.

Testul este structurat în trei părți, fiecare parte urmând a începe la finele celei anterioare, fără posibilitatea de a reveni:
- Prezentarea situației ce a generat necesitatea executării unei misiuni externe
- Lista de instrucțiuni a misiunii
- Desfășurarea misiunii prin 12 întrebări succesive

În funcție de conținutul fiecărei întrebări, răspunsul corect poate fi constituit din una sau mai multe dintre variantele prezentate.
Ești gata de misiune? Succes! 

Ești un tânăr ofițer operativ al S.I.E., pregătit pentru prima ta misiune externă. Luni dimineață te cheamă șeful și îți comunică următoarele:


”Un agent al S.I.E., recrutat din sferele politice înalte din Crastania, a încetat să mai transmită informații prin sistemul de comunicare prestabilit. Pe fondul ultimelor evenimente locale care au destabilizat țara, este foarte posibil ca agentul să fi fost prins sau sistemul de comunicare cu noi să fie compromis.

Conform instructajului primit pentru situații critice, în afara cazului în care a căzut, agentul ar trebui să se deplaseze în orașul Vorda, aflat pe malul mării în Coralia, țară vecină Crastaniei, în prima săptămână a lunii următoare, pentru a restabili legătura cu noi. Orașul are o mare încărcătură istorică, fiind o destinație turistică reprezentativă pentru întreaga zonă, frecventată de mii de turiști anual, inclusiv de oameni politici și de afaceri din Crastania.

Astfel, conform instructajului, agentul ar trebui să se afle la bistroul Paullkhan, în ziua de sâmbătă a săptămânii viitoare, între orele 13:00 și 14:00, cu un pachet de țigări marca internațională Axa la vedere, pentru a lua masa de prânz. Bistroul se află în partea de sud a orașului pe malul mării, lângă Xorxos, una dintre cele mai vestite statui istorice ale regiunii, în apropierea hotelului Xantos, unde agentul ar trebui să se cazeze.

În lipsa informațiilor privind cauzele încetării comunicărilor agentului, nu știm dacă acesta va veni, sau dacă va veni și se va afla sau nu sub supravegherea serviciilor de contrainformații din Crastania.

Misiunea ta este să verifici dacă agentul este în continuare disponibil, să stabilești un contact cu el, să-i pui la dispoziție un alt sistem de comunicare cu S.I.E. și să preiei de la el un material informativ.

Șeful îți arată o fotografie cu agentul, îți dă un minitimbru incolor autoadeziv, cu un punct abia vizibil, și îți spune că acesta conține, micșorat de 500 de ori, un document cu detaliile privind un nou sistem de comunicare, pentru care agentul are echipamentul necesar de mărire-micșorare de text, după care îți dă lista de instrucțiuni.

1. Pentru realizarea misiunii vei folosi acest pașaport turistic, cu numele de Ionuț Mirtache, pe care ai deja viză turistică de Coralia pentru o lună.

2. Îți vei achiziționa de la orice firmă de turism din București un pachet city-break pentru week-endul următor, de vineri până duminică, având ca destinație orașul în care ar trebui să se afle agentul.

3. Când ajungi vineri la prânz la hotelul din pachetul turistic achiziționat, te cazezi și apoi lipești minitimbrul pe țipla unui pachet de țigări Axa.

4. Sâmbătă, la ora 13:15 intri în bistrou și verifici disponibilitatea agentului, respectiv dacă agentul este acolo și dacă are un pachet de țigări Axa la vedere pe masă.

5. Dacă da, te așezi la o masă alăturată cu o hartă a orașului la vedere, îți aprinzi o țigară din pachetul tău Axa și îți comanzi prânzul, apoi i te adresezi cu parola:

”Good afternoon Sir, could you tell me how to get to the Faun Museum?”

Agentul, ca semn de recunoaștere a contactului cu noi, trebuie să-ți răspundă cu parola:

”Sure,the museum you are looking for is about two hundred meters up from here, the second building right after the park.”

6. Contactul fiind astfel stabilit, îți termini masa, plătești și pleci către muzeu

7. Intrarea în muzeu este străjuită stânga-dreapta de două statui de cca. 2,10 metri înălțime fiecare, reprezentând doi fauni stilizați ce stau față în față cu gurile deschise. În timp ce intri în muzeu ridici mâna și introduci pachetul tău de țigări Axa în adâncimea gurii faunului din stânga.

8. Vizitezi muzeul două ore și, la ieșire, introduci mâna în gura aceluiași faun și recuperezi pachetul de țigări. Apoi pleci spre hotelul tău.

Conform instructajului inițial, după stabilirea contactului la bistrou, în timpul celor două ore agentul ar trebui să treacă prin fața muzeului, aflat pe drumul său spre hotelul în care este cazat, să ia pachetul de țigări pe care l-ai plasat în gura faunului și să-l lase pe al său, pe care ar fi trebuit să lipească anterior un minitimbru incolor cu adeziv, similar cu al tău, pe țipla pachetului.

9. Ajungi la hotel și verifici dacă pachetul recuperat conține un punct similar, abia vizibil, pe țipla lui. Acel punct este, de fapt, materialul informativ al agentului, micșorat de 500 de ori.

10. A doua zi dimineață pleci spre aeroport, te îmbarci și aterizezi la București.

11. Vii direct la serviciu și predai pachetul de țigări.

Misiune încheiată.

 

I. Care sunt obiectivele misiunii?

II. Ce faci in aeroportul Henri Coanda, inainte de imbarcare:

III. Te imbarci vineri in cursa de avion:

IV. Ajungi la hotel si te cazezi sub numele:

V. Ce faci vineri, dupa ce te cazezi:

VI. Ce faci sambata dimineata:

VII. După ce vizitezi partea de sud a orașului, în jurul orei 13:10 ajungi în zona bistroului:

VIII. Cum verifici disponibilitatea agentului:

IX. Cum contactezi agentul:

1. Te așezi la masa agentului, cu o hartă a orașului la vedere, și îi spui parola:
2. Te așezi la o masă alăturată cu cea a agentului și îl contactezi cu o hartă a orașului în mână, folosind parola:
3. Te așezi la o masă alăturată cu cea a agentului, cu o hartă a orașului la vedere, îți aprinzi o țigară din pachetul tău Axa și comanzi masa, apoi i te adresezi cu parola:
4. Agentul îți răspunde cu parola:

X. Cum inchei contactul:

XI. Punerea la dispozitia agentului a noului sistem de legatura si preluarea materialului informativ, sens in care te deplasezi spre muzeu:

XII. Incheierea misiunii:

Pentru a finaliza testul te rugam sa ne spui cateva cuvinte
despre tine

(rezultatele finale vor fi trimise pe email)

Versiunea de mobil a acestui site este in lucru. Pentru o experienta optima aveti nevoie de o rezolutie minima de 1024x768!