Punem ţara înainte de orice, datoria înainte de propria persoană, suntem mândri ştiind că tot ceea ce facem este pentru România.
25 Ianuarie 2017

Comunicat de presă

Serviciul de Informații Externe constată existența unei ample campanii de manipulare și dezinformare prin lansarea unor așa-zise ”informații” ajunse ”pe surse din SIE” la diverși vectori media periferici și preluate apoi de presa scrisă cu audiență extinsă sau de posturile TV cu acoperire națională.

Folosirea numelui și autorității Serviciului de Informații Externe pentru a da credibilitate unor informații false și invocarea ”informațiilor din surse apropiate” scutește autorii de obligația de a aduce probe în favoarea alegațiilor prezentate.

În acest fel demersuri inițiate de vectori media minori doar din dorința de notorietate devin, prin preluarea, difuzarea și comentarea unor informații false, un element de natură să inducă confuzie și teamă în rândul populației.

Dorim să precizăm că niciuna dintre ”știrile” vehiculate în ultimele zile, cu atât mai mult existența vreunui document ce urmează a fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind ”scenarii de destabilizare a României puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria și Moldova” NU SUNT REALE.