Punem ţara înainte de orice, datoria înainte de propria persoană, suntem mândri ştiind că tot ceea ce facem este pentru România.

Conducerea Serviciului de Informaţii ExterneGABRIEL VLASE - Director al Serviciului de Informații Externe

General EUGEN-MIHAIL NEDELCU - Prim adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe

General IOAN-OCTAVIAN BRIȚA - Adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe

GABRIEL VLASE

          Domnul Gabriel VLASE este directorul Serviciului de Informații Externe din 4 iulie 2018, numit în funcție prin Hotărârea nr.23 a Parlamentului României.

          A obținut licența la Universitatea Politehnică București în 1996, în specializarea inginerie mecanică, a absolvit studii universitare de masterat în specializarea ”Management și administrarea afacerilor” la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași în 2004, programul de perfecționare pentru înalți funcționari publici la Institutul Național de Administrație (2004-2005), cursuri postuniversitare în domeniul securității naționale în cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I” (2005) și Academiei Naționale de Informații (2006) precum și programul pentru Înalți Oficiali la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate. În 2010 a dobândit titlul științific de doctor în științe militare și informații la Academia Națională de Informații.

          A fost consilier local și subprefect al județului Bacău iar din 2004 până în 4 iulie 2018 a fost deputat în Parlamentul României. Ca deputat, a fost membru în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională, vicepreședinte (2004-2008) și ulterior președinte (2008-2012) al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SIE.

          În legislatura 2012 – 2016 a fost șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO iar din februarie 2017 până la numirea în funcția actuală a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților.

          În cadrul Adunării Parlamentare a NATO a îndeplinit funcțiile de vicepreședinte (2013-2015) și vicepreședinte onorific (2015-2017).

          Vorbește fluent limba engleză.

          Pentru merite deosebite a fost decorat de către Președintele României cu Ordinul Național Steaua României în grad de Ofițer, cu însemne pentru civili.

General EUGEN-MIHAIL NEDELCU

          General Eugen-Mihail NEDELCU, 58 ani, este prim adjunct al directorului SIE, șef al Directoratului de Informații, Operațiuni și Analize Strategice, numit în funcție prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 49 din 25.06.2019.

          A obținut licența la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în specializarea Drept și a absolvit cursuri postuniversitare în cadrul Universității București – Facultatea de jurnalism și științele comunicării și în cadrul Universității Naționale de Apărare – Colegiul Național de Apărare.

          Încadrat în Serviciul de Informații Externe din anul 1994, a desfășurat și coordonat activități operative pe linie de intelligence, antiterorism, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și protecție internă, contribuind activ la dezvoltarea parteneriatelor strategice și consolidarea profilului Serviciului în Comunitatea informativă euroatlantică.

          A executat misiuni în străinătate - temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat următoarele funcții manageriale în domeniul operativ: șef birou, locțiitor șef direcție și șef direcție generală.

          Pentru rezultatele obținute a fost recompensat cu înaintări în grad - înainte de termen și în mod excepțional - și decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce, cu însemn pentru militari, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari și Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari.

          Este căsătorit și are doi copii.

General IOAN-OCTAVIAN BRIȚA

          General Ioan-Octavian BRIȚA, 54 ani, este adjunct al directorului SIE, șef al Directoratului de Resurse, numit în funcție prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 49 din 25.06.2019.

          A obținut licența la Universitatea Politehnică București, în specializarea Electrotehnică și a absolvit cursuri postuniversitare în cadrul Universității București – Facultatea de jurnalism și științele comunicării.

           Încadrat în Serviciul de Informații Externe din anul 1995, a desfășurat și coordonat activități operative pe linie de intelligence și a contribuit activ la dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor Serviciului pe linie de cooperare externă.

          A executat misiuni în străinătate - temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat următoarele funcții manageriale în domeniul operativ: locțiitor șef direcție, șef direcție și șef direcție generală.

          Pentru rezultatele obținute, a fost recompensat cu înaintări în grad, înainte de termen, și decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor, cu însemne pentru militari și Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

          Este căsătorit și are doi copii.